Αναζήτηση αναρτήσεων

Ανάμεσα σε αντίθετα ρεύματα

>> 12/3/10

Την κάνω για ένα τριημεράκι με την παρέα στο Bansko στην Βουλγαρία, γνωστό χιονοδρομικό θέρετρο και αγαπημένο φοιτητικό και μη προορισμό. Πάμε για πολύ πολύ χιόνι, σκι, σπα, τζάκια και δεν συμμαζεύεται... Επιτέλους μια ευκαιρία για χαλάρωση. Στο μεταξύ και μέχρι να γυρίσω, είπα να σας γλυκάνω με κάτι εκ διαμέτρου διαφορετικό... Κάτι που δεν έχει καμία σχέση με τα κρύα, χιονισμένα και άγρια ηπειρωτικά όρη της χερσονήσου του Αίμου, αλλά αντιθέτως φέρνει στον νου ισπανικές μεσογειακές εξοχές, ποτισμένες με το άρωμα θυμαριού, λεβάντας, πουρναριού, ρομάνιας και αμυγδαλιάς, συνοδευόμενες από τον κελαρυστό ήχο ρυακιών και γεμάτες με έναν αέρα ταυτόχρονα βουνίσιο, από τους ανέμους που κατεβαίνουν από τα Πυρηναία αλλά και θαλασσινό, από τις προερχόμενες από το Port Ligat αλμυρές αύρες. Εδώ λοιπόν σας παρουσιάζω το "Entre dos aguas", (μεταφράζεται επί λέξει "ανάμεσα σε δύο νερά", εννοεί προφανώς σε δύο ρεύματα νερού), αγαπημένο κομμάτι του μέγιστου Ισπανού συνθέτη, βιρτουόζου και δεξιοτέχνη της κιθάρας Paco De Lucia (το πλήρες όνομα του οποίου είναι Francisco Sánchez Gómez), ενός καλλιτέχνη που ακόμα και τώρα, που διανύει την έβδομη δεκαετία της ζωής του, δεν διστάζει να ξεφεύγει από την πεπατημένη, αλλά πειραματίζεται και ανακαλύπτει όλο και περισσότερα στην τέχνη που υπηρέτησε και τον υπηρέτησε - την μουσική. Έτσι εκτός από το flamenco, στο οποίο διαπρέπει, έγραψε και συνεχίζει να γράφει και υπέροχα κομμάτια πάνω σε jazz, κλασικές και ethnic μελωδίες. Enjoy.



Τα λέμε από βδομάδα... Φιλιά σε όλες και όλους.

12 σχόλια. Βγάλτε το από μέσα σας!:

Thalassenia 12 Μαρτίου 2010 στις 1:24 μ.μ.  

Για τον καλλιτέχνη δεν έχω λόγια, ειδικά όταν ό σύζυγος κάνει "απόπειρες" στην κιθάρα του ερωτεύομαι και τους δύο.

Enjoy και συ το τριήμερο.

Σταυρούλα Σανίδα 12 Μαρτίου 2010 στις 1:47 μ.μ.  

Από τη μία η Βουλγαρία, από την άλλη η Ισπανία... Μου άνοιξες την όρεξη για ταξίδια!

Katse Kala 12 Μαρτίου 2010 στις 5:35 μ.μ.  

Αγαπητό megalesistories, σας έχουμε στη λίστα με τα αγαπημένα μας. Εάν και εσείς επιθυμείται να μπούμε στη δική σας λίστα μπορείτε να το κάνετε.


Φιλικά: Η ομάδα του katse-kala.blogspot.com

Μυστικό Μονοπάτι 12 Μαρτίου 2010 στις 9:47 μ.μ.  

Καλά να περάσεις!!!! Να απολάυσεις τις εικόνες από τα μέρη που θα ταξιδέψεις!!!
Υπέροχο το βιντεάκι!!!

"Μυστικά" φιλιά!!!

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2010 στις 2:25 μ.μ.  

Guess who...I'm back
http://asximia.blogspot.com

totragouditouanemou 14 Μαρτίου 2010 στις 3:16 μ.μ.  

Καλά να περάσεις,και μας ταξίδεψες δε μας ξέχασες,ωραίες εικόνες ,ήχοι,χόρτασαν οι αισθήσεις.Νάσαι καλά.

Dimos 14 Μαρτίου 2010 στις 11:56 μ.μ.  

Καλησπέρα σε όλες και όλους. Μόλις επέστρεψα. Η εκδρομή ήταν ΟΝΕΙΡΟ. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να πάτε και να δείτε, δοκιμάσετε και κάνετε τα πάντα, σκι, βόλτες με τα τελεφερίκ, εξόδους, σπα, χαμάμ, τζακούζια, φαγητό μέχρι σκασμού, δοκιμή κρασιών, φλερτ ή και ό,τι παραπάνω προκύψει με τουρίστριες ή τουρίστες, ανάλογα τις προτιμήσεις σας και το φύλο σας, και τόσα άλλα... Είναι υπέροχα και όσα αγοράζονται πάμφθηνα.

Hint: Αν σκέφτεστε να πάτε ημερήσια, για σκι ή απλά για αναψυχή, συμφέρει να πάτε με το αμάξι σας. Αν είναι να κάτσετε περισσότερες μέρες, είναι πολύ πιο βολικό και σίγουρο να απευθυνθείτε σε ταξιδιωτικό πρακτορείο.

Dimos 15 Μαρτίου 2010 στις 12:00 π.μ.  

Thalassenia ένα έχω να σου προτείνω: στην επέτειό σας, πάρε τον σύζυγο υπό μάλης, πηγαίνετε σε κανένα πεντάστερο ή τετράστερο στο Bansko (είναι πάμφθηνα, φαντάσου ότι εγώ έμενα σε πεντάστερο!) και βάλε τον να σου παίζει σπανιόλικες μελωδίες ενώ εσύ αράζεις την αρίδα σου σε κάποιο τζακούζι. Ενιότε αν είναι παράτονος μπορεί να αφήσει την κιθάρα και να μπει μαζί σου στο τζακούζι κι εκεί να τζακουζιάσετε (sic) μαζί.

Dimos 15 Μαρτίου 2010 στις 12:04 π.μ.  

Σταυρούλα, το "Μονοπάτι της ψυχής" είναι πολύ ενδιαφέρον blog και μου αρέσει. Χαίρομαι που κι εσύ διαβάζεις εμένα. Όσο για τα ταξίδια... αφού σου άνοιξε η όρεξη, τσέκαρε τί υποχρεώσεις έχεις (δουλειά κλπ) και αν μπορείς να την σκαπουλάρεις για κάποιες μέρες, καν'το! Η Ιταλία και οι βαλκανικές χώρες είναι δυο βήματα!

Dimos 15 Μαρτίου 2010 στις 12:06 π.μ.  

Φίλοι του κάτσε καλά, σας έχω βάλει στην λίστα με τα αγαπημένα μου, όπως μπορείτε να το διαπιστώσετε και ιδίοις όμμασι. Να'στε καλά κι ευχαριστώ κι εγώ για την τιμή να συμπεριληφθώ στην δική σας λίστα!

Dimos 15 Μαρτίου 2010 στις 12:08 π.μ.  

Γλυκιά μου Lizet όντως το απόλαυσα! Ήταν υπέροχα... επιβάλλεται να πας. Ειδικά αν σου αρέσει και το σκι.

"Μυστική" καληνύχτα!

Dimos 15 Μαρτίου 2010 στις 12:11 π.μ.  

Τρυφερή αοιδέ του ανέμου, πέρασα απίστευτα, μέγκλα! Χαίρομαι που μπόρεσα να σας δώσω ερέθισμα για τις αισθήσεις σας, έστω και τόσο διαφορετικό από αυτά που πέρασα κι ένιωσα εγώ στο Bansko.

Καληνύχτα

Η ΦΑΣΗ ΓΗΣ - ΣΕΛΗΝΗΣ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΥΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΤΥΠΟΥΣ...

ΠΟΣΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Powered By Blogger
Powered By Blogger
Powered By Blogger

  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP