Αναζήτηση αναρτήσεων

"Crop circles" ή αλλιώς "αγρογλυφικά": έργο εξωγήινων ή ευφάνταστη ανθρώπινη φάρσα; Είναι πάντως εντυπωσιακά όπως και να'χει!

>> 21/9/09

 

Τα αγρογλυφικά είναι ανεξήγητα σχέδια που έχουν σχεδιαστεί μέσα σε μία μόνο νύχτα σε χωράφια σπαρμένα με σιτάρι, καλαμπόκι, κριθάρι, βρώμη, γρασίδι, ακόμα και δέντρα ή χιόνι. Είναι ορατά σε όλη τους την έκταση μόνο από αέρος, αν και σχετική εικόνα τους μπορεί κανείς να αποκομίσει και από το έδαφος. Το παλαιότερο γνωστό αγρογλυφικό φτιάχτηκε στην μεσαιωνική Αγγλία το 1647, όπου και θεωρήθηκε εκείνη την εποχή ότι επρόκειτο περί διαβολικού τεχνουργήματος. Άρχισαν πάλι να εμφανίζονται σε σημαντικά μεγάλο αριθμό στις αρχές του 1970, ως κύκλοι με σπείρες των οποίων η φορά ήταν άλλοτε ωρολογιακή και άλλοτε αντιωρολογιακή. Τα σχήματα ακολουθούσαν γενικά το προαναφερθέν μοτίβο μέχρι το 1990 περίπου. Η μεγάλη αλλαγή επήλθε τότε, όταν εμφανίστηκαν περίπλοκα συμμετρικά σχήματα που αποτελούνταν από ευθείες γραμμές, γωνίες, σπειροειδείς δακτύλους, ακόμα και προοπτικά που δημιουργούσαν την αίσθηση του τρισδιάστατου.
Εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού σε διάφορες περιοχές του κόσμου, όπως τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, την Ασία και την Αυστραλία. Πάνω από 70 χώρες καταμετρούν αγρογλυφικά στα εδάφη τους, ενώ σε περιοχές με αρχαιολογικούς χώρους τα αγρογλυφικά βρίσκονται συνήθως πολύ κοντά σ’ αυτούς και δείχνουν να διατηρούν σχέση μαζί τους.
Πολλές φορές τα σχήματα είναι τόσο περίπλοκα που δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι είναι έργο ανθρώπινου εγκεφάλου. Είναι τόσο σύνθετα που φτάνουν κάποιες φορές να μιμούνται fractals (ελλ. μορφοκλάσματα ή μορφοκλασματικά σύνολα, δηλαδή σχήματα που επαναλαμβάνονται αυτούσια σε άπειρο βαθμό μεγέθυνσης) που μόνο ένας υπολογιστής θα μπορούσε να δημιουργήσει. Άλλες φορές παραπέμπουν σε υπερβατικά σχήματα της κβαντικής φυσικής.
Το ότι τόσο ασυνήθιστα και πολύπλοκα σχήματα "σκαλίζονται" σε χωράφια κατά τη διάρκεια μιας μόνο νύχτας, είναι σίγουρα πολύ παράξενο... Μαρτυρίες ανθρώπων αναφέρουν ότι σχηματίστηκαν τέτοια σχέδια σε λιγότερο από δώδεκα δευτερόλεπτα και άλλοι βεβαιώνουν ότι τα χωράφια τους ήταν ανέγγιχτα την αμέσως προηγούμενη μέρα από την εμφάνισή τους. Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις την τελευταία τριακονταετία και πλήθος ερευνών έχουν γίνει, από επιστήμονες και μή,  σε μια προσπάθεια ισχυροποίησης της θεωρίας ότι πρόκειται περί εξωγήινων κατασκευασμάτων ή προς αντίκρουση αυτής. Σχετικά συμπεράσματα από τέτοιες έρευνες συνοψίζονται στο ακόλουθο κείμενο του Novus ordo seclorum (New world order):

Υπάρχουν ερωτηματικά που έχουν κάνει πάνω από έναν επιστήμονες και ερευνητές να χάσουν τον ύπνο τους. Τα αγρογλυφικά είναι προφανώς φτιαγμένα με τρόπους ασύμβατους με τη μοντέρνα επιστήμη. Ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν κάποιοι ερευνητές για να αποδείξουν ότι πρόκειται για απάτη είναι ότι έχει χρησιμοποιηθεί κάποιο φυσικό αντικείμενο για να ισοπεδώσει με το έδαφος ό,τι έχει κοπεί, κι αυτό διότι έχουμε σπασμένα κλαδιά των φυτών. Όμως, στα γνήσια αγρογλυφικά δεν έχουμε σπασμένα κλαράκια αλλά λυγισμένα, μια περίπου ίντσα από το έδαφος. Απ’ ότι φαίνεται, τα φυτά υπέστησαν μια πολύ σύντομη αλλά ισχυρότατη θερμική πίεση η οποία μαλάκωσε τα κλαράκια ώστε αυτά να λυγίσουν προς το έδαφος υπό γωνία 90 μοιρών και να παραμείνουν σ’ αυτήν τη νέα και μόνιμη θέση τους. Βιολόγοι δεν μπορούν να εξηγήσουν το φαινόμενο, όπως επίσης και οι αγρότες οι οποίοι ξέρουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον πως συμπεριφέρεται και λειτουργεί η γη τους. Εργαστηριακά πειράματα έδειξαν ότι ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να δημιουργήσει ανάλογα αποτελέσματα είναι η εκπομπή μικροκυμάτων και υπερήχων. Οι γνήσιοι αγρογλυφικοί σχηματισμοί ξεχωρίζουν απ'τους ψεύτικους κυρίως από την ανίχνευση ηλεκρομαγνητισμού στους πρώτους. Όπως σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους αλλά και σε συγκεκριμένους καθεδρικούς ναούς, έτσι και γύρω από γνήσιους σχηματισμούς ανιχνεύεται ηλεκρομαγνητική ενέργεια, κάτι που θα μας έκανε δικαιολογημένα να σκεφτούμε ότι οι σχηματισμοί αυτοί προφανώς αποτελούν (γεωγραφικώς) κάποια παρεμβαλλόμενα σημεία του γενικού αόρατου ενεργειακού γήινου πλέγματος. Η συχνότητα της ενέργειας αυτής σχετίζεται άμεσα με αλλαγές στην εγκεφαλική λειτουργία και επηρεάζει το βιοφυσικό ρυθμό του ανθρώπινου σώματος. Έτσι δεν είναι καθόλου περίεργο το να βλέπεις ανθρώπους να πειραματίζονται μέσα σε χωράφια με αγρογλυφικά πάνω σε ανώτερες καταστάσεις εγρήγορσης,μορφές θεραπειών ή ακόμα και πάνω στα αποτελέσματα ναυτίας, ζάλης και ιλίγγου που προκαλεί η παρατεταμένη έκθεση σε συχνότητες μικροκυμάτων ή υπερήχων.
Στα γνήσια αγρογλυφικά έχει παρατηρηθεί αλλαγή της κρυσταλλικής δομής των φυτών, διαστροφή του εμβρύου των σπόρων καθώς και εξογκώματα των κλαριών, σαν τα φυτά να θερμάνθηκαν από μέσα προς τα έξω. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, τα φυτά συνέχισαν να αναπτύσσονται και να ωριμάζουν υπό τη γωνία που είχαν διπλωθεί. Τα αυθεντικά αγρογλυφικά αναπτύσσονται σπειροειδώς ακολουθώντας μαθηματικές φόρμες που εκφράζονται με τη Χρυσή Αναλογία, τη σπείρα δηλαδή που χρησιμοποιεί η Φύση για να κατασκευάσει οργανισμούς όπως το κοχύλι, το ηλιοτρόπιο, τους γαλαξίες, τη σχέση των αποστάσεων στα κόκαλα του ανθρώπινου χεριού κλπ. Μαθηματικώς, οι γνήσιοι σχηματισμοί εμπεριέχουν κώδικες και θεωρήματα που βασίζονται στην ευκλείδεια γεωμετρία, καθώς και αμετάβλητους κανόνες της απόκρυφης γεωμετρίας. Έχουν την ικανότητα να μεταβάλουν το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της περιοχής κατά τρόπον ώστε οι πυξίδες να μην καταφέρνουν να εντοπίσουν το Βορρά. Κάμερες, κινητά, και μπαταρίες δυσλειτουργούν, όπως επίσης και τα όργανα αεροπλάνων που πετούν από πάνω. Η ακτινοβολία στην περιοχή ανεβαίνει 300% πάνω από το κανονικό όριο, ενώ το σύνολο των ζώων που βρίσκονται εκεί κοντά αποφεύγουν να πλησιάσουν την περιοχή.

Πέρα όμως από τις επιστημονικά τεκμηριωμένες αλήθειες στις οποίες φέρονται να βασίζονται οι παραπάνω έρευνες, είναι δύσκολο το να πιστέψει κανείς ότι ξαφνικά εξωγήινες φυλές βρήκαν την χαρά τους σχεδιάζοντας πάνω σε γήινα χωράφια, χρησιμοποιώντας ως καμβά τους τα σπαρτά! Ο σχετικός σκεπτικισμός, ειδικά σε μια εποχή που διάφορες, παλαβές ή μη, "θεωρίες", "θρησκείες" και συναφή δημιουργούν μαζικές υστερίες, είναι δικαιολογημένος. Κατά καιρούς εμφανίζονται άλλωστε διάφοροι που υποστηρίζουν ότι εκείνοι ήταν οι δημιουργοί των σχεδίων αυτών, έχοντας όρεξη να στήσουν μια εντυπωσιακή - και ακριβή - φάρσα. Από την άλλη όμως... Η φύση και το είδος των σχεδίων, η ταχύτητα και ο τρόπος δημιουργίας τους, ο ενδεχόμενος συμβολισμός τους, τα παράξενα φαινόμενα που, σύμφωνα με προαναφερθείσες μαρτυρίες, εμφανίζονται στην ευρύτερή τους περιοχή, είναι παράγοντες που δεν πρέπει να παίρνονται αψήφιστα.
Σε τελική ανάλυση, δεν έχει προταθεί μια γενικώς αποδεκτή θεωρία σχετικά με το τί είναι τα περίφημα πλέον αγρογλυφικά. Το μόνο που είναι απτό είναι τα ίδια τα σχήματα - η ομορφιά των οποίων είναι ορισμένες φορές εκπληκτική. Παρακάτω ακολουθούν μερικές αεροφωτογραφίες με ορισμένα από τα ωραιότερα εξ αυτών.

 
 
 

4 σχόλια. Βγάλτε το από μέσα σας!:

Ανώνυμος 16 Νοεμβρίου 2009 στις 7:19 μ.μ.  

oola auta einai ahdies.

Ανώνυμος 16 Νοεμβρίου 2009 στις 7:19 μ.μ.  

ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΟΝΤΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΞΩ.

george 6 Ιανουαρίου 2010 στις 12:41 π.μ.  

ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ.ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΚΕΙ!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ,
ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ,ΝΑ ΔΙΑΝΥΣΕΙΣ
50 ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ(ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ)
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ;
ΞΕΠΕΡΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Dimos 17 Φεβρουαρίου 2010 στις 6:22 π.μ.  

Μμμμ... δεν έχεις κι άδικο... αλλά και πάλι;...

Η ΦΑΣΗ ΓΗΣ - ΣΕΛΗΝΗΣ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΥΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΤΥΠΟΥΣ...

ΠΟΣΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Powered By Blogger
Powered By Blogger
Powered By Blogger

  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP